Reuma

Mensen met een reumatische aandoening hebben vaak last van hun voeten.

Pijn staat daarbij voorop en is meestal de belangrijkste klacht.
Daarnaast zijn vermoeidheid, brandende voeten, niet goed kunnen lopen (stijfheid) en zwelling(en) de belangrijkste klachten.
Aangezien er meer dan 200 reumatische aandoeningen bekend zijn, is de ‘reumatische voet’ eigenlijk geen goede term. Beter is te spreken van een ‘reuma patiënt met voetklachten’.

Reuma is een ziekte waarbij chronische ontsteking in de gewrichten optreedt. Bij de reumatische voet zijn de tenen vaak vergroeid, zelfs over elkaar heen, met als gevolg het ontstaan van eelt en likdoorns.

Behandeling

De voetverzorger die de specialisatie “Reumatische Voet” heeft kan de nagels op vakkundige wijze knippen, en eelt en likdoorns verwijderen. Hierbij moet met zorg gehandeld worden, omdat de reumatische voet erg pijnlijk is. Vaak groeien nagels en eelt bij de reumapatiënt sneller aan. Regelmatig bezoek aan de gespecialiseerde voetverzorger is een goede zaak. Meestal werken deze voetverzorgers samen met het ziekenfonds waardoor de patiënt recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelingskosten.
Informeer van tevoren of dit bij de voetverzorger van uw keuze het geval is.